WordPress сайт

WordPress сайт

Чудите се, защо ви е WordPress сайт и защо го срещате все по-често. WordPress е най-голямата платформа за самостоятелно контролиране на съдържанието на уеб сайтовете. Разбира се, ако не сте професионалист и не разбирате нищо от PHP и MySQL, ще ви е нужен някой, който да изработи Вашият сайт. Уебис БГ с удоволствие ще направи Вашият WordPress сайт и ще Ви даде основни насоки в използването му.

От 2003 насам може да се възползвате от WordPress платформата и да изградите и управлявате блогове, бизнес сайтове, онлайн магазини и дори обикновен личен сайт. Ето няколко причини да се възползвате от създаването на WordPress сайт.

WordPress е лесен за използване

Като един от най-разпространените самостоятелни платформи, WordPress е лесен за използване и има интуитивен интерфейс. Самото добавяне на нови страници, публикации в блога или някое изображение става много бързо и спестява от добавяне на допълнителен код. Тази технология значително спестява от времето за редактиране на даден сайт.

WordPress е двигателят на Вашия уеб сайт. Външният вид на сайта може да бъде персонализиран, така че да изпъква с дизайн и да осигури уникално изживяване на посетителите.

С WordPress управлявате сайта си от всеки компютър

Ако в момента не сте на обичайния си компютър, но спешно трябва да промените информация на сайта си, WordPress е базиран онлайн. Стига да имате интернет и достъп до устройство, за да влезете в сайта си ще промените това, което искате. Дори може да нахвърляте някакви изречения в нова публикация и да я запазите като чернова за по-късен преглед и публикуване.

Търсачките обичат WordPress сайтове

Кодът зад WordPress е изчистен и опростен, което улеснява търсачките да четат и индексират съдържанието на сайта. В WordPress сайтовете има обособени полета за заглавие и описание на всяка страница или публикация. Те служат за добавяне на ключови думи, по които съдържанието на сайта ще излиза в търсачките. За допълнително оптимизиране може да се използват и тагове.

Контролирайте лесно Вашият сайт

Без повече чакане и нужда от уеб дизайнер, за да направи малки промени по уеб сайта Ви. С платформата WordPress ще можете лесно да достъпвате съдържанието по сайта и да го обновявате по всяко време. Налага Ви се да смените някоя контактна информация или решавате да допълните още съдържание. Просто трябва да влезете в админ панела на Вашия WordPress сайт и да отидете на желаната страница за редакция.

Може да не звучи толкова лесно, но при един кратък преглед какво представлява и как се използва менюто в админ панела и всичко ще Ви се изясни. Не трябва да разбирате от HTML редактиране, WordPress е самостоятелна система и може да създавате нови страници или публикации. Може да форматирате написания текст, да качвате изображения, видео файлове, галерии със снимки и още много интересни функции, без нужда от допълнителен HTML или FTP софтуер.

Много функционалности на едно място

Плъгините в WordPress са невероятно удобство за добавяне на допълнителни екстри към сайта. Много лесно може да добавите календар или друга по-интересна галерия от стандартната в WordPress. Просто трябва да потърсите желания от Вас plugin или така нареченото разширение и да го инсталирате. Това става с натискането на един бутон и вече имате уникални функционалности с подробна информация за това как се използват.

Един WordPress сайт има възможност да съдържа хиляди страници или публикации. Това по никакъв начин не повлиява на ефективността на сайта. И ако искате част от това огромно съдържание да се управлява от друг потребител може да настроите множество потребители за уебсайта Ви. Като администратор на WordPress сайта задавате нива на достъп и потребление на всеки потребител. Може да пишете блог и да искате различните категории публикации да имат различен автор.

WordPress първоначално е бил създаден като блог платформа. Лесно интегриране на страниците, възможност за коментари под всяка публикация и автоматично добавяне на последните постове, които могат да се намират и на други страници за по-лесен и бърз достъп.