Защо да си направим бизнес сайт

Защо да си направим бизнес сайт

Изготвянето на сайт никак не е лесно. Особено, ако не разбираме нищо и не сме се ориентирали кой и как да направи сайта ни. Изисква се да се измисли цялостна концепция за това как да изглежда, какви елементи ще има и какви хора ще таргетира. Много фирми не смятат, че имат нужда от бизнес сайт. Той не е задължителен, а е още една идея за популяризиране на бизнес чрез интернет пространството.

Клиентите Ви ще очакват да имате сайт

Всеки човек, когато има нужда от някаква информация посяга към телефона си и започва да търси. Какво по-добре от това да попадне точно на Вашия бизнес сайт. Наличието на уеб сайт не е само за продажба на стоки или услуги, а за предоставяне на информация на потенциалните клиенти.

Ако търсите информация в Google и попаднете на фирма без уеб сайт, бихте ли се доверили на бизнес, който няма уебсайт? Много от хората биха потърсили другаде, ако са нетърпеливи да узнаят нужната информация. Има проучване, в което деветдесет процента от потребителите твърдят, че онлайн прегледите влияят на решенията им за покупка.

Вашите конкуренти може да имат фирмен уебсайт

Ако не сте конкурентоспособни, давате на потенциалните купувачи причина да купуват от друга марка. Едно голямо преимущество от изготвянето на бизнес сайт е, че Вашите конкуренти може да нямат сайт и много повече потребители ще могат да Ви достъпят.

Обикновено потребителите започват да проучват откъде да закупят дадено нещо по препоръка на приятели или прегледи в социалните мрежи. Един бизнес сайт ще помогне да представите по-ясно идеите си, мисията на бизнеса Ви и да разпространите по-лесно своето послание пред целевата си аудитория. Всичко ще става по-бързо от печатни реклами или пощенски брошури.

Сайтът няма работно време

Никой не иска да работи извънредно, но ако имате бизнес сайт или онлайн магазин – никога няма да бъде затворен. Може да продавате продукти 24 часа, защото понякога хората обичат да разглеждат неща в интернет и да пазаруват извън работните часове. Така на следващия ден, когато проверите сайта си ще имате поръчки за изпълнение.

Онлайн магазинът може да бъде огромен тласък на продажбите, особено когато имате допълнителни клиенти, които не са ограничени от местоположение.

Бизнеса Ви ще се показва в Google

По-голямата част от потребителите извършват онлайн проучвания преди да направят покупка. Въвеждането на една или повече ключови думи в търсачката Google показва резултати от уебсайтове, които съдържат съответните думи. Ако нямате бизнес сайт нямате шанс за показване на страницата с резултати от търсачката.

Тук стигаме до много важно нещо при изготвянето на бизнес сайт. Сайтът трябва да е оптимизиран за търсачките. Самото изготвяне на темата и дизайна на сайта трябва да са добре структурирани, за да може да се показвате в горните резултати от Google. Ключовите думи, които са употребени трябва да са пряко свързани с дейността на бизнеса и така ще получите по-голяма видимост от потенциални клиенти.

Важността на маркетинга за един уеб сайт

Вашият уеб сайт ще бъде част от маркетинговата Ви стратегия за привличане на повече клиенти. Въз основа на Вашето онлайн присъствие, всяка комуникация, всяко съдържание свързано с Вашият бизнес и всяка реклама, която пускате ще насочат потребителя обратно към вашия уебсайт. За това е важно сайта да дава на потребителите ясна представа за какво е и какви продукти или услуги предлага.

Ако сте някъде навън и трябва бързо да достъпите бизнеса си и да го покажете на някой, то най-добре ще стане чрез онлайн пространството. Съдържанието Ви се нуждае от място за съхранение. Място, чрез което бъдещите клиенти да могат да Ви намерят. Това място е Вашият уебсайт и само трябва да го реализирате.